Thursday, January 21, 2010

Iubesc Romania !!!

iubesc romania cu i mic de mana ,pe bune, nici nu cred ca as putea folosi litere mari ,de tipar pentru a-mi exprima Complexele sentimente,ce necontenit imi dau tarcoale ,ravasind pana la ultimul toate ungherele sufletului,
asa la prima vedere pare o descriere fidela a unor obiceiuri raspandite larg si pretuite cu sfintenie de ai nostri dar si de atii totodata ,cu siguranta, mai mult de noi si mai putin de ei, si anume mancatoria intre oameni si de oameni, respectiv manctul de rahat la buna si libera alegere ca doara ne procopsiram mai democrati ca insasi inventatorii ei, rahat , mult ,mult, rahat atat autohton cat si de import.cu predilctie din UE, cu sau fara ,,m,,

iubesc ,romania , desi nu sunt patriot, nu ca nu as vrea, sau ca nu mi s-a insuflat acest sentiment in perioada propice indobitocirii de sine, da poate vina e undeva la mijloc, sufleorii, domne ce imi place cuvantul asta, sau gresit partitura, ori mi-au suflat in degete, dar nu exclud varianta greselii venite din ,,INN-erul meu ,,adica poate chiar am fost dobitoc. Aceasta stare de sine statatore, care nu te parasete ,precum te parasesc femeile, adica de obicei repede si pe nepusa masa, iar la noi pe nepusa masa te si duci la culcare de cele mai multe ori, evitand astfel steriotipii de genul , pofta buna , sau ce doriti ca desert , efectul imediat,fiind lipsa de consistenta in lexic , dar si lipsa constitutiei fizice. Instantaneu gandul imi zbara la balada ,,Miorita ,, -mandru ciobanel tras printr-un inel- Da ce dracu poti sa tragi printr-un inel? in afara de degete, cel mai des uzat fiind cel din mijloc, ca la ce auzi si ce vezi , ostentativ ti se se ridica dintre celelate, ,,degetus erectus,,exprimand cele mai pure sntimente de siktir patriotic si lehamite cultivate intre buci , in perioda orbo colora.

iubesc romania , pentru ca este o tara unica, si pentru ca am avut sansa sa ma nasc aici si nu in Austria sau Germania, pai daca ma nasteam in Austria sau Germania poate eram Obez,si civilizat, si nu trebua sa ma deplasez peste tot ca sa ma procopsesc,nu mai aruncam totul pe jos, imi vedeam lungul nasuluisi si nu ma mai dadeam rotund dar mai ales nu cred ca ma mai manca in cur deloc, sa ma duc cat si-a dus mutu iapa si proasta vangheaua,da de voi nimeri cumva Braila ,si pierdeam sentimentul magic ca am reusit in viata. Da, ii sunt dator Romaniei pentru asta. De cate ori am reusit sa plec din Romania am avut senzatia ca am reusit in viata,

iubesc Romania si imnul national , ce cantec , cum imi vibreaza rarunchii, si inima cand il aud , bitetul ANDREI MURESAN nu s-a gandit niciodata,ca a lui cantare o sa ajunga paranghelie nationala ca o sa-l cantam toti inr-o suflare, ca o sa ne motiveze in grup, in gloriosul avant spre autodepasire. Cantarea e grozava , are un mesaj puternic ,incarcatura emotinala , dar lipsteste ceva , nu e cantat unde trbuie, si cui trebuie, spatiul geo-cultural trbuia sa fie altul,, pai romanul e frate cu codrul, ocupatia lui traditionala este pastoritul, cobani am fost, si suntem inca, iar un procent insemnat din populatie este generoasa,ei se ocupa cu datul,sau cu luatul.
datul cu stanga , datul in cap , datul de tepe, respectiv luatul , cu predilectie de mita si de tepe, dar si de alte spurcaciuni, pecum bolile , fie ele venerice sau sociale. Pai asta e imn? noi suntem destepti de la buricul degetuli pana in tidva capului, Jiji,Becalu avea dreptate cand a propus sa-l schimbam, si variante avem destule, putem avea ca imn o manea, de-a lu' Guta, ,, Sa moara dusmanii,, ori un cantec de prohod, sau ceva de siktir, variante care ar exprima intradevar convingerile noastre nationale, imi cer scuze ca nu am amintit de oamenii cinstiti, aici am o dilema, ori ei nu sunt cu adevarati romani , si oricum insumeaza procent neglijabil, pe cale de disparitie din structura sociala, ori cinstea si omenia sunt sunt mai degraba handicapuri si nu calitati, si nu vad de ce am avea trbuinta de ele, sau de omenii inzestrati cu asemenea trasaturi.

iubesc Romania pentru ca imi da sentimentul de forta, de siguranta de sine, de unde aveam eu atata forta sa bat la tote usile care ti se inchid in nas in momentul in care spui ca esti din Romania?Ma mai simteam eu asa de puternic ca acum ?mai ales, aici unde nu se uita nici dracul la tine cand stiu ca esti roman, mai fac exceptii politia, jandarmii, sau alte organe,specializate in reducerea la tacere, si readucerea la realitate. dar restul, ?pai nu se uita de frica! de aia.

Iubesc romania cu i mic de mana , si nici nu o s-o o iubesc altfel , sunt fidel din fire, Castro pe alocuri, nu am cum , si nu poate sa fie altfel , cu I de tipar iubesti o tara civilzata , in care cetatenii ei cunosc prosperitatea, si mai alesc doresca sa traiasca si sa lupte pt ea, dar astea sunt SF-uri din categoria Mi-am tatuat pe pula una mai mare .

2 comments:

Anonymous said...

Sa stii ca si eu o iubesc , cum e ea buna sau rea , este tara noastra pana la urma.

hjqw77 said...

I love this man!